В Димитровград почетоха Георги Иванов, който преди дни спечели европейската

...
В Димитровград почетоха Георги Иванов, който преди дни спечели европейската
Коментари Харесай

Наградиха шампиона по борба Георги Иванов в Димитровград

В Димитровград уважиха Георги Иванов, който преди дни завоюва европейската купа в тежка категория до 125 кг на свободния жанр на шампионата до 23 година, оповестиха от БФ Борба. Шампионът бе признат от кмета Иво Димов, който му връчи почетен плакета, а общинският съвет в четвъртък ще гласоподава и препоръчана от него парична награда от 3000 лв. .

„ Тази купа е първа в историята на България от европейски шампионати за тази възраст. И е първа европейска купа за Димитровград от над 50 години, от времето на Еню Вълчев ” , аргументира решението си кметът. А Георги Петров, ръководител на клуба по битка „ Димитровград “ посочи, че преди триумфа на Георги Иванов, България е имала два изгубени финала , като единият е на Димитър Иванов, брат на Георги, също ученик на димитровградската школа. Пред 2016-а баткото печели сребро на шампионата в Русе.

Самият Георги си пожела тази купа да е единствено стартът към по-големи триумфи, а фантазията му е един ден да стана също международен и олимпийски първенец . След къса отмора Иванов ще стартира лагер с националния тим за мъже, който след 10 дни отпътува на подготовка в Азербайджан.

“След по-малко от месец е европейското състезание за мъже, уповавам се и там да вляза в тройката ”, сподели първенецът.

Първенството на континента е в Загреб от 17 април .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР