В ДГ Деница в Южен за пореден път припламна напрежение

...
В ДГ Деница в Южен за пореден път припламна напрежение
Коментари Харесай

Каляват децата с театър на открито в студа

В ДГ " Деница " в " Южен " за следващ път припламна напрежение сред управлението на забавачката и част от родителите. Поводът този път е куклен спектакъл навън в ранната есенна заран през вчерашния ден. " Изведоха децата на открито още в 9 часа. Дворът по това време в сянката на блока, а пейките още са мокри от сланата. Не знам на кого му хрумна да закалява хлапетата толкоз самоуверено, откакто някои така и така кашлят и подсмърчат ", написа в сигнал до " Марица " една от майките. Тя пожела името да не се цитира, с цел да не насочи гнева на хората в забавачката към детето си.

Детската градина е филиал на " Осми март " и се намира в блок на бул. “Никола Вапцаров”. Директорката на заведението Ели Грозева изясни, че малчуганите на възраст сред 4 и 6 години били събрани в прилежащия ограден двор, където гледали представлението. Тя изрично отхвърли спектакълът да е почнал толкоз рано сутринта, когато температурите в действителност са ниски.

“Представлението стартира в 9,45 часа. Тогава идват децата, не и по-рано. Не бих позволила да им е студено. Бяхме на двора и родителите може да са видели пейките да бъдат изнасяни по-рано. В неизвестен сигнал всеки може да каже каквото си пожелае”, изясни Грозева. Тя разяснява, че децата са гледали авторска режисура на частен спектакъл. Билетите са заплатени от родителите - по 4 лв. за хлапак. Семействата са били известени за режисура и никой не се е оплаквал, твърди Грозева.

Експертите от регион “Южен” ще ревизират случая, даде обещание кметът Борислав Инчев. Той бе безапелационен, че е водил диалози с всички шефове на детски заведение, като е призовал за отговорно отношение в работата им и деликатен метод към всяка обстановка.

“Да си шеф не е бадж, който се носи. Да си шеф, значи да изпълняваш отговорностите си с отговорност. За страдание общината няма доста огромна роля в контрола над детските градини. Ние можем да оказваме помощ с обезпечаването на материалната база на забавачките. Не можем да направляваме допълните действия, които шефовете избират за децата, и договорите, които подписват. Цялата отговорност е тяхна”, изясни Инчев. Той подсигурява за читателите на в. “Марица”, че ще повдигне въпроса на последваща среща с представителите на детските градини и още веднъж ще призове за деликатно отношение в работата с малчуганите.

Преди време в същата детска още веднъж имаше напрежение сред управлението и родителите поради подозрения за хранително натравяне измежду децата. Изследванията обаче потвърдиха, че не става дума за проблем с хигиената в забавачката, нито в качеството на доставената храна.

ТЕКСТ ПОД ГРАФИКАТА С ТЕМПЕРАТУРАТА

Според метеорологичния портал meteoblue.com при започване на противоречивото зрелище през вчерашния ден температурата в Пловдив в 8 часа сутринта е била 7 градуса, които са се усещали като 5 поради западен вятър.

В 11 часа температурата към този момент е била 15 градуса, които обаче са се усещали като 13.
 Каляват децата с спектакъл навън в студа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР