В десетото се поколение (2006-2013 г), Corolla (E140/E150) се предлага

...
В десетото се поколение (2006-2013 г), Corolla (E140/E150) се предлага
Коментари Харесай

Автомобилът на старо: Toyota Corolla

В десетото се потомство (2006-2013 г), Corolla (E140/E150) се предлага единствено в каросерия седан (хечбекът е сменен от обособен модел Auris). Сглобката на тази генерация е главно японска, а рестайлингът се появява в края на 2009 година.

В допълнение към козметичните промени, модернизирането на модела донесе преправка на доста жизненоважни съставни елементи по колата, а и хидравличен автоматик на мястото на роботизираната трансмисия.
Ето и главните преимущества на тази кола:
Просто и трайно окачване без слаби места.
Каросерията се опълчва добре на корозията.
Ефективен климатик и отопление.

Колкото и да се счита за надеждна, Corolla от тези години има и дефекти: Най-често проявяващите са:
Скъпа поддръжка, къси сервизни шпации.
Непретенциозен екстериор и интериор, с не изключително комфортни седалки.
При клиренс от към 145 мм и значителен челен надвес, превъзмогването на по-големи неравности е комплицирано.

Най-препоръчителният и всеобщ мотор
Над 80% от офертите на вторичния пазар са седани с мотор 1.6 (1ZR-FE, 124 к.с.), който постоянно се назовава пример. Ранният 1.6 обаче е повлиян от образуването на въглеродни отлагания в цилиндрите и до 100–150 хиляди км от време на време се следи непристойно висок масраф на масло.
 Автомобилът на остаряло: Toyota Corolla (2006 - 2013 г.)

В края на 2009 година моторът беше осъвременен посредством въвеждане на система за безстепенно ръководство на повдигането на клапаните, в резултат на което осъвремененият мотор може да оцелее до 350 000 км. Ангренажната верига обаче устоя 150 000 км. Нестабилен запас се вижда и при водната помпа, и термостата.
Трансмисии
Няма специфични недоволства във връзка с ръчните скоростни кутии, като се изключи че ресурсът на съединителя е непретенциозен, само че това мощно зависи от стила на шофиране. Автоматичните трансмисии обаче имат " болежки ". Роботът MMT (C50A) с един съединител, сходно на други роботизирани кутии от този интервал, е неустойчив и трошлив, а от време на време се скапва прекомерно рано и единствено единични екземпляри оцеляват над 150 000 км без ремонт.

Употребявана Corolla с такава трансмисия очевидно не е най-хубавият вид. От 2009 година се върна остарелият потвърден хидравличен автоматизиран Aisin U340E. Единственото недоволство за него е, че той е единствено четиристепенен. Иначе това е надеждна дълготрайна трансмисия, която мощно предлагаме.
Други проблеми
Като цяло всички детайли на тази кола устоят дълго време, като се изключи втулките на предния стабилизатор. В студа ключалките на вратите замръзват, а повреди в стартера на ранните версии не са изключени.

Проблеми в кормилната колона, са породени от празен ход в рейката, където пластмасовата муфа се износва бързо. Спирачните апарати също не са от най-надеждните и изискват постоянна поддръжка.
Колко костват използвани екземпляри от тази десета генерация на Corolla, можете да видите .  Автомобилът на остаряло: Toyota Corolla (2006 - 2013 г.)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР