В Денят започва с Георги Любенов заместник-председателят на Националния борд

...
В Денят започва с Георги Любенов заместник-председателят на Националния борд
Коментари Харесай

Мартин Захариев: Нямам покана за министерски пост в кабинета Габриел

В " Денят стартира с Георги Любенов " заместник-председателят на Националния ръб по туризъм доктор Мартин Захариев разгласи, че не е получавал покана да заема поста министър на туризма в кабинета на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Той посочи, че има самочувствието за този пост, тъй като има поддръжката на доста организации. Смята, обаче, че експертно държавно управление с небосвод от една година няма да може да направи действителната промяна, от която се нуждае секторът.

" Средата е доста враждебна. Големи промени в туризма в този момент не могат да се създадат. Хоризонтът на това експертно държавно управление, в случай че е единствено една година, това не е задоволителен период за устойчива промяна в бранша, от каквато той се нуждае. Защото това е бранша, който генерира 10% от Брутният вътрешен продукт на България ", разяснява Захариев. 

" Аз седнал съм на твърдата, кардинална позиция, че няколко бранша би трябвало да имат хигиенична отдалеченост от политиката, тъй като тя е деструктивна за тях - това са туризма, това е спорта, културата, високите технологии, машиностроенето и така нататък Това са браншове - някои от тях образуват българската еднаквост - изключително културата и туризма, те са нашето ДНК. Всеки досег на политиката до нас, до пушека на барута от политическите войни, е деструктивно, както вътре в България, по този начин и два пъти по-лошо, видяно извън от света ", уточни Захариев.

Той изрази възторженостти към настоящия екип, който управлява Министерство на туризма отпред с Илин Димитров. По думите му в тази комплицирана обстановка те са изпълнили не на 100%, а на 110% % упованията към тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР