В деня, в който получих указа си имах призовка като

...
В деня, в който получих указа си имах призовка като
Коментари Харесай

Гешев: В деня, в който получих указа, бях подсъдим. Нямам против контрола върху гл. прокурор

" В деня, в който получих указа си имах призовка като обвиняем в Софийския областен съд. Едно лице се почувствало наранено и завело дело от частен темперамент за за клюка, тъй като пред публицисти съм споделил " Едно лице, което вие, медиите, наричате Крокодила. И това лице се е разпознало. Така че онагледявам какъв брой " безконтролен " е основният прокурор. Това го описах в Брюксел на сътрудници и те не повярваха. Това надали може да се случи в страна от Европейски Съюз. Това в огромната си част е политическа пропагандна тематика, зад която стоят политически, стопански и всевъзможни други ползи ".

Така новоизбраният гл. прокурор Иван Гешев разяснява в Бургас концепцията за въвеждане на механизъм за надзор на основния прокурор.

" Не съм осведомен с детайлности по отчета на Венецианската комисия, решенията за този механизъм са от подготвеност на законодателната власт - депутатите и Министерски съвет. по принцип нямам срещу аз персонално да бъдат въведен механизми за надзор каквито реши Народно събрание и които са в полза на българските жители. Но не може да се презумира, че гл. прокурор надали не е евентуален причинител на закононарушение. Аз не се чувствам подобен и тъкмо по тази причина не се тормозя от механизми за надзор ", съобщи Гешев.

Според него тезата, която се налагала в последните годни,че основният прокурор е безотчетен, било погрешна политическа теза. И че имало задоволително механизми за надзор пред пред Висш съдебен съвет, Народно събрание и като елементарен магистрат. " Искам ясно да се каже, че прокуратурата поддържа всички старания на страната да извърши уговорките си пред Европейски Съюз и ще съблюдава рекомендациите на Венецианската комисия в границите на българската конституция ", сподели още Гешев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР