В деня, в който неостаряващата кралица на поп музиката Мадона

...
В деня, в който неостаряващата кралица на поп музиката Мадона
Коментари Харесай

Задачата, с която Мадона се провали и как отвърна на удара

В деня, в който неостаряващата кралица на поп музиката Мадона навърши 60 година една друга кралица ни напусна вечно.

На 16 август именитата соул изпълнителка Арета Франклин умря на 76-годишна възраст.

Арета Франклин споделя последно "Сбогом "

На 35-ите видеонагради на MTV бе отдадена респект на Франклин, а достойнството да произнесе тирада в нейно име имаше самата Мадона.

ВИЖТЕ МАДОНА И ОЩЕ ЗНАМЕНИТОСТИ НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА НАГРАДИТЕ

"Арета ме докара дотук. И знам, че тя е повлияла на доста хора, присъстващи в тази зала!. Благодаря на Арета, че ни даде силата и R-E-S-P-Е-C-T ", сподели Мадона от сцената на премиите.

Тя показа още, че изпълнявайки акапелно известната ария на Франклин You make me feel like a natural woman по време на прослушване в Париж, е дебютирала музикалната ѝ кариера.

Според мнозина обаче изпълнителката не се оправи със задачата си. Причината – Мадона употребява опцията да приказва за личната си кариера и триумфи, в сравнение с за Арета.

Критиките

Ройтерс отбелязва, че тя не е посочила дължимото почитание към паметта на Франклин, като е говорила най-вече за себе си, в сравнение с за кралицата на соул музиката.

В обществените мрежи хората бързо реагираха на речта на Мадона и показаха честното си мнение - била е прекомерно фокусирана върху личния си успех, вместо да отдаде нужното на Франклин.

30 минути Мадона приказва за себе си. MTV, нашата "красива, черна кралица " заслужаваше повече, написа консуматор в Туитър “.

So instead of an actual tribute to Aretha you let Madonna talk about herself for 30 minutes?! @MTV our beautiful black queen deserves better
— Rebekah Genice (@rebekah_genice) August 21, 2018
this just goes to show. just because you surround yourself with black people doesn’t mean you understand what it means to show respect and compassion towards our community. @MTV knew better and so did Madonna. Aretha deserved better. #VMAs
— lisa baye. (@callherlisa) August 21, 2018
Други упрекнаха музикалната телевизия, че не е избрала тъмнокож реализатор, който да каже "последно довиждане " на Арета.

Това не беше самопризнание към Арета, а монолог за това по какъв начин една емблематична Чернокожа жена е помогнала на друга бяла жена, гласи различен коментар в мрежата.

#Madonna is demonstrating a dynamic performance of peak white womanhood. This was not an #Aretha tribute but a monologue on how another iconic Black woman is being reduced to how she helped a white woman.
— Anansi (@blaqueerflow) August 21, 2018
So all the black artist they could call to talk about the legacy of the Queen of Soul Aretha Franklin and MTV brought out Madonna to mention Aretha one time in her long ass story???? #VMAs D.I.S.R.E.S.P.E.C.T. pic.twitter.com/9wAmpxH74k
— Joy Henry (@joibella19) August 21, 2018
Кралицата отвръща на удара

Ден по-късно Мадона отговори на нападките по собствен адрес.
 Мадона Мадона
В дълъг статус в обществените мрежи тя написа, че е упрекната незаслужено, тъй като в действителност задачата ѝ не е била да произнесе тирада в памет на Франклин.

Мадона обясни, че е била помолена да показа премията за видео на годината и да показа някоя история от кариерата си, обвързвана с Франклин, а не да произнася слово в памет на кралицата на соул музиката. Тогава Мадона разказала история за това по какъв начин на прослушване изпяла разпространявана от Франклин ария.

"Не бих могла да отдам същински заслуженото на Арета Франклин с тирада за 2 минути, произнесена посред шума и ситуацията на гала по връчане на награди ", сподели още Мадона.

И приключи с думите: „ за жалост, множеството хора не отделят задоволително внимание на обстановката и бързат да съдят “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР