В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември,

...
В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември,
Коментари Харесай

Донев към студенти: Добро управление има, когато политическите решения са целесъобразни и законни

В деня, в който българските студенти честват - 8 декември, министър-председателят Гълъб Донев посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб „ Публична администрация “ към Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Премиерът взе участие дружно със студентите в симулация на съвещание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за ръководството и развиването на страната, заяви Правителствената осведомителна работа.

Акцент в диалога беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще. Премиерът показа пред младежите, че персоналният му професионален път е обвързван с работата в бранша на държавната администрация и затова добре познава както експертната, по този начин и политическата позиция при взимането на управнически решения.

„ Доброто ръководство на страната се реализира тогава, когато политическите решения са освен целесъобразни, само че и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд “, съобщи Гълъб Донев.

Министър-председателят увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят доста качествени специалисти, които в активността си се управляват от спазването на законите.

 

„ В бъдеще администрацията ще разчита на Вас “, обърна се към своите посетители министър председателят и посочи смисъла на подготовката им в университета, която е наложително изискване да се осъществят като положителни експерти.

 

„ Бъдете упорити в това да търсите връзката сред теорията и практиката, тъй като е доста по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете по какъв начин теорията може да се претвори в на практика каузи “, добави още министър председателят Донев.

 

В края на срещата министър-председателят Гълъб Донев пожела триумф на студентите и означи, че с цел да бъдат в действителност положителни в своята специалност, би трябвало да носят в сърцата и мозъците си убеждението, че служат на България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР