В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания обяви

...
В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания обяви
Коментари Харесай

Най-продаваната БГ писателка Мария Лалева с нов роман - slava.bg

В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания разгласи идното излизане на – най-продавания български създател в последните три години. Изданието ще носи заглавието и ще бъде в наличност от 14 октомври 2021. Романът е 420 с., дизайнер на красивата и стилна корица още веднъж е Тодор Манолов.„ Пасиансът на архангелите “ споделя за семейство, въвлечено в поредност от спорове, секрети, обрати, мистерии и суеверия. „ Човешкият свят, разграничен на черно и ярко, пъкъл и парадайс, неистина и истина, его и душа се разкрива посредством история, наситена с провокации и болежка “, споделя Мария Лалева.Главната героиня Юстина минава през голям брой тествания, срещи и раздели, преди да сътвори семейство и да осинови две девойки. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на индивида, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания проект на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да почине. Конфликтът сред двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и ориста на извънбрачното дете, родено от неразрешена обич, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна промяна на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто избавя живота на един от основните герои, само че и го предизвика да открие същинските полезности в живота.

Името на Мария Лалева е известно в актуалната българска литература още с излизането на стихосбирките „ Личен списък “ (2013) и „ Не съм ви ближна “ (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Но същинска известност и обич от страна на многочислените фенове й донася романът „ Живот в скалите “. Макар да излиза през октомври 2018 година, единствено за три месеца се трансформира в бестселър на годината съгласно класацията на влиятелната верига книжарници „ Хеликон “. До през днешния ден (150 седмици) „ Живот в скалите “ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява: Топ 100 на „ Хеликон “ за най-продавана книга 2019, Топ 50 на „ Хеликон “ за най-продаван български създател за2019 и 2020, Най-продавана книга на десетилетието съгласно класацията на „ Хеликон “ и единствен български създател в топ 10. Мария Лалева е отличена и с влиятелната премия „ Жена на годината “ на сп. „ Грация “ в категория „ Култура “ за 2019 година През същата година издава и стихосбирката си „ Благословете Юда “.

Сред първите читатели на „ Пасиансът на архангелите “ са Георги Тошев, Мира Добрева, Силвия Лулчева, Нели Хаджийска и Даниела Кузманова. Ето какво споделят за книгата Георги Тошев: „ Пасиансът на Архангелите “ е книга за прегрешението и покаянието. Обяснение в обич към живота. След триумфа на първия си разказ „ Живот в скалите “ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който гибелта и прошката се срещат. Пасиансът е игра на самообладание. В живота смирението е ключът към щастието. “...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР