В деня на Великото народно въстание - 2 Асоциацията на

...
В деня на Великото народно въстание - 2 Асоциацията на
Коментари Харесай

АИКБ: Държавна намеса в бизнеса заради политически пристрастия е престъпление

В деня на Великото национално въстание - 2 Асоциацията на индустриалния капитал в България(АИКБ) ясно акцентира, че държавна интервенция в бизнеса, поради политически пристрастия на притежатели и чиновници на компании, е закононарушение.

“Каквато и да била интервенция в бизнеса от страна на държавни и правоохранителни органи във връзка свободната воля за политически избор и политическо деяние на притежатели или чиновници е закононарушение, което следва да се проверява и наказва”, показаха оттова.

От асоциацията прибавят, че пораства чувството за липса на правова страна и сигурност на частната благосъстоятелност. Конкретно визират случая със притежателя на " Хиполенд " Мариан Колев, чието дружество бе инспектирано от три държавни служби ден откакто той съобщи, че 17 годишният му наследник е напръскан с пикантен газ на огромния митинг на 2 септември.

Освен този случай от АИКБ показват и законопроекти като този за присвояване на " спящите акции " и посредством тях - присвояване на " будните предприятия ", или нововъведенията в Наредба Н-18, посредством които избрани лица биха получили достъп в действително време (чрез осведомителните системи на предприятията) до ноу-хау, всички софтуерни и търговски секрети на частни предприятия, без никаква изгода за фиска, съпроводено с големи ненужни разноски за бизнеса, и поставяйки с непрецизни дефиниции всички в обстановка " постоянно отговорен ".

Изгубени в прехода
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР