В Деня на светите братя Кирил и Методий – 11

...
В Деня на светите братя Кирил и Методий – 11
Коментари Харесай

75 години СУ Свети Константин-Кирил Философ

В Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май, с концерт-спектакъл бе маркирана 75-ата годишнина на пловдивското Средно учебно заведение " Свети Константин-Кирил Философ ". Учители, родители, възпитаници и посетители препълниха Летен спектакъл " Бунарджика “.

Юбилейният концерт бе обвързван и с благотворителна идея под наслов " Да върнем усмивката на Никол! ".

Водещ на форума бе известният радиоводещ и публицист Михаил Гръблев, който сътвори невероятна атмосфера с неповторимия си жанр.

Събитието стартира с вдъхновяващото приветствено слово на Елена Костадинова - шеф на учебното заведение, откакто участници в програмата пуснаха да полетят в небето балони с графично изобразените върху тях букви на кирилицата.

С доста неспокойствие и сърдечни благодарности шефът на учебното заведение показа, че значимостта,  положителното име и най-много високите достижения на СУ " Константин-Кирил Философ " се дължат най-много на професионализма и всеотдайността на учителите, които генерации наред са градили името на учебното заведение, емблематично за региона и града.

С философска отпратка тя насочи към концепцията, че триумфът на общността се корени точно в любовта и поддръжката сред хората, която изпитваме както между тях, по този начин и към Бог. А любовта към Бога, с изключение на всичко друго, се възпитава. Затова в учебното заведение от години се учи предметът " Религия- Православие " като факултативна дисциплинираност.

Директорът Елена Костадинова връчи награди за Ученик на годината в начален, прогимназиален и гимназиален стадий, Учител на годината и Родител на годината.

Участниците в празничната стратегия демонстрираха всичко, което са научили от своите учители и ръководители. Редуваха се песни, изпълнени и от възпитаници и учители, рецитации, атрактивни мажоретки и драматизации, показани от Театрална групировка " Малките гении “ и трите възрастови групи на Театрално студио " Мелпомена ".

За първи път в Театрално студио " Мелпомена “ в представянето на импровизацията " А тя кого ще избере? “ се включиха учители, чиновници и някогашни възпитаници на СУ " Св. Константин-Кирил Философ “, към този момент студенти, обединени от концепцията за добротворчество и добър образец за подрастващите.

Трудът на всички сформира бе оценен почтено. Гостите си потеглиха прочувствено заредени, което пролича по бурните овации, заливащи летния спектакъл.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР