В деня на Свети великомъченик Мина - покровител на семейството

...
В деня на Свети великомъченик Мина - покровител на семейството
Коментари Харесай

20 украинчета от първи до седми клас ще посещават първата във Варна безплатна детска занималня

В деня на Свети великомъченик Мина - настойник на фамилията ще бъде открита първата във Варна безвъзмездна занималня за деца от Украйна, които се образоват в български учебни заведения. Дейността се осъществя от Асоциация " ЕНЕРДЖИ “ в партньорство с Върховния комисариат на бежанците към Организация на обединените нации и има за цел да подкрепи деца бежанци да се приспособяват сполучливо към българската просветителна система. Пред " Фокус “ Невяна Филева, член на управителния съвет съобщи, че център " ИНТЕГРИКО “ е основан с поддръжката и помощта на Върховния комисариат на бежанците към Организация на обединените нации и в центъра ще бъдат обгрижвани главно деца, които са към този момент част от българската просветителна система и вървят в учебни заведения.

" Тук дружно с наши педагози и експерти ще им оказваме помощ да учат български език и да се приготвят за учебно заведение. Ще имаме и  IT технологии, както и всички други нужни предмети. Към сегашния миг сме записали 20 деца на първа и втора промяна, на две категории. Първи и четвърти, и четвърти – седми клас, тъй като са разнообразни като конструкция и като метод на работа.

Целта е да се работи персонално с всяко едно дете, заради което не можем да си позволим да вършим огромни групи. Искаме да имаме самостоятелен метод към всяко едно дете. Център ИНТЕГРИКО е първият огромен център на Асоциация Енерджи “, сподели още Невяна Филева.

В занималнят с децата ще се организират  арт и обществени занимания за придобиване на нови умения и образования по базови IT умения. Важен акцент в работата на центъра са образованията по български език и запознаване с българския фолклор, традиции и обичаи.

За родителите са планувани ежеседмични срещи, на които ще могат да споделят компликациите, пред които са изправени и ще се търсят решения на съответни проблеми свързани с образованието на децата им. " ИНТЕГРИКО “ ще работи и като обществен хъб за фамилиите и децата бежанци, които са избрали да живеят, работят и учат във Варна.

Асоциация " ЕНЕРДЖИ " е учредена от доброволци от спешния център в Двореца на културата и спорта и прави действия свързани с интеграция, подкрепяне и филантропична помощ на бежанците на територията на Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР