През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност.

...
През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност.
Коментари Харесай

Слънчев вторник с температури до 29°

През деня ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. В следобедните часове, основно над планинските региони, ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската низина краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан. Дневните температурите още малко ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, в София 24-25°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време, само че към и следобяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.

През идващите дни въздушната маса над страната ще е нестабилна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има и условия за градушки. На места в Западна и Централна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

В сряда минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, а оптималните - сред 21° и 26°, в четвъртък дневните температури ще се намалят доста и оптималните на всички места ще са под 20°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР