В деня на смъртта на Алексей Навални в наказателната колония

...
В деня на смъртта на Алексей Навални в наказателната колония
Коментари Харесай

В деня на смъртта на Навални камерите в наказателната колония са били изключени

В деня на гибелта на Алексей Навални в наказателната колония „ Полярен вълк “ в Харп не са работели няколко от видеокамерите, заяви планът " Гулагу.нет ".

Информацията е позавана на доклад, прибавен към материалите от служебната инспекция на съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг.

Източник на " Гулагу.нет " показва, че два дни преди гибелта на Навални колонията е била посетена от чиновници на ФСБ, които съгласно обявата са изключили и са демонтирали подслушвателните устройства и скритите камери, които биха могли да документират станалото с политика на 15-16 февруари.

По данни на правозащитници, вечерта на 16 февруари на специалист, извършващ аутопсията, са дадени устни инструкции да опише синините и хематомите по тялото на Алексей Навални като трупни петна.

Впоследствие беше публикувана друга версия – че въпреки всичко е имало синини, само че не били от побой.

Тялото на Навални към момента не е предадено на околните му, до него не са позволени самостоятелни специалисти. Тиражираната от съветските управляващи информация за неговото положение и аргументите за гибелта не може да бъде тествана.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР