В деня на Отворени врати във Върховния касационен съд, съдия

...
В деня на Отворени врати във Върховния касационен съд, съдия
Коментари Харесай

Лозан Панов: Доверието в съдебната система минава през образованието

В деня на Отворени порти във Върховния касационен съд, арбитър номер 1 означи, че доверието в правосъдната система минава през образованието.

Пред възпитаници от столично учебно заведение Лозан Панов съобщи, че е нужна по-висока правна просвета в обществото ни. Според висшите съдии хората ще схванат по-добре правата и отговорностите си, в случай че в учебно заведение се учат съществени правила на правото.

Председателят на Върховен касационен съд означи, че е нужно дружно с просветителното министерство да се създаде образователна стратегия, която да образова младежите и да основава съществени юридически знания.
Лозан Панов, ръководител на Върховен касационен съд: Да, пристигнало е това време, тъй като и Ваш ангажимент е и наш като магистрати да се опитаме да повдигнем правната просвета. Защото по този начин всеки може да се изживява като магистрат, всеки може да отсъжда елементарно, както и вие видяхте и мисля, че младите гости на Съдебната палата се увериха - правораздавателният развой е нещо доста по-сложно от това, което се показва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР