В Деня на независимостта лидерът на Изправи се България Мая

...
В Деня на независимостта лидерът на Изправи се България Мая
Коментари Харесай

Манолова: Червената линия е линията на бедността

В Деня на независимостта водачът на Изправи се България Мая Манолова прикани от ефира на утринния блок на Българска национална телевизия за слагане на фокус върху защитаването на националните ползи и да не избираме политици, които са подготвени против дребни услуги да продават националния интерес.

Според Манолова днешните политици би трябвало да отговорят на въпроса дали могат да пазят националния интерес.

Лидерът на Изправи се България очерта значимия разлом на тези избори - сред партиите на мира и тези, които са склонни да въвлекат България във война. Тя бе безапелационна, че Изправи се е партията на мира.

Мая Манолова показа петте стъпки от избавителния проект на групировката. Предвижда се внасяне на законопроект за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, като значима част от него е въвеждането на понятието енергийно безпаричен. Въз основа на редица европейски критерии за енергийно небогати се дефинират всички хора, чиито разноски за енергийни сметки надвишават 10% от приходите в семействата. В закона е планувано всички енергийно небогати да получат обезщетения от българската страна за цялото нарастване на енергийните им сметки.

„ Едновременно с това ние ще предложим и законодателство което да ореже облагите и на търговците на ток, и на ВИК сдруженията " – показа още Манолова.

България е една от страните съществени производители на ток в Европа и на този декор е неприемливо цената да скочи над 1000 лева „ Това е неуместно и спекулативно и донесе облаги на една дребна част търговци и енергийни производители. Трябва да се постави точка и цялото вътрешно ползване да мине на контролиран пазар с таван цената на тока до 150 лева ". По думите на ръководителя на Изправи се България това е естествената цена, която обезпечава облаги и на АЕЦ Козлодуй, и на ВИ-тата, и на топлоцентралите. Таван на цената на бензина и дизела с 1 лев надолу от актуалните е различен значим приоритет на групировката, дружно с таван на 8 хранителни продукта от дребната потребителска кошница. Повишаване на приходите и действително преизчисление на пенсиите е едно от първите неща в работата на Изправи се България в идващия парламент.

По думите на Манолова новата групировка не е склонна да прави взаимни отстъпки с болшинства в Народното събрание и упорства за обществено болшинство, което да обезпечи поддръжката за точките от Спасителния проект на групировката.

" Апелирам към българските пенсионери преди да отидете да гласувате на 2 октомври вижте на уеб страницата на Национален осигурителен институт следващата неистина на четворната коалиция за преизчислението на вашите пенсии. Прехваленото преизчисление в действителност се отнася единствено за 1/3 от пенсионерите, то е приблизително с 8,6% и оставя без стотинка повече най-нуждаещите се, хората с увреждания, тези които са на обществена пенсия за неработоспособност, на обществена пенсия за беднотия " – добави Манолова. Справедливото преизчисление, което е заложено в избавителния проект на Изправи се България ще бъде направено въз основа на приходите от 2021 година Наред с изложените стъпки, екипът на Манолова плануват закони за банките, колекторите, частните правосъдни реализатори, закон за частния банкрут в така наречен приоритет „ стоп на дълговото иго ".

Манолова акцентира, че тя и екипът ѝ не са подготвени да вършат взаимни отстъпки с целите, които са си сложили, защото те са животоспасяващи. Линията на беднотия в България е генералната алена линия,която стои за групировката и тя би трябвало да бъде заличена.

Манолова изрази убеденост, че на идните избори хората ще дадат своя потребен глас за самите себе си, за партиите, които адресират непосредствено техните съответни проблеми и потребности, каквато е Изправи се България под №17.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР