В Деня на народните будители в центъра на столицата се

...
В Деня на народните будители в центъра на столицата се
Коментари Харесай

Дружество ”Традиция” протестира срещу отнемането на оръжия-реликви

В Деня на националните будители в центъра на столицата се състоя митинг-шествие, проведен от Националното сдружение „ Традиция “. Майсторите на исторически възстановки стачкуваха против акция на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, които конфискуват старите им оръжия, съобщи NOVA.
От НДК шествието потегли по бул. „ Витоша” към Съдебната палата и Министерския съвет.

На 8 октомври чиновници на ГДБОП и работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) /Контрол на общественоопасните средства/ са иззели към 120 оръжия, с които сдружението прави известните си възстановки. Милиционерското престарание е нелегално, тъй като оръжията са от 19-и век и не подлежат на надзор от Министерство на вътрешните работи, считат родолюбците със старинни униформи, които сами си шият.

„ Днес в този празник да почетем будителите, а сдружение „ Традиция” да разсъни хората, любовта към историята и да запазим българските традиции”, разяснява Николай Казаков. Неделчо Неделчев дефинира случилото се като фрапиращо безвластие.

Според членовете на сдружението, дейностите на органите на реда за били незаконосъобразни, защото притежателите на оръжия имат всички нужни документи. Иззетите пушки и пищови имат само колекционерска стойност и са освободени от наредбите на закона, защото са създадени преди 31 декември 1900 година

Протестиращите желаеха Министерство на вътрешните работи да им върне оръжията, които никого не биха могли да наранят. Досега не е позволен нито един случай при на възстановките на исторически събития.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР