В Деня на народните будители петима автори на литературни произведения

...
В Деня на народните будители петима автори на литературни произведения
Коментари Харесай

Връчиха отличието Милош Зяпков в Деня на будителите

В Деня на националните будители петима създатели на литературни творби получиха награди на името на ракитовския създател “Милош Зяпков ”.

Церемонията се организира в ОНЧ “Будилник 1898 ”, Ракитово и сърба ценителите на литературното творчество и културния живот. 

Гостите си припомниха някои от творбите на Зяпков в осъществяване на негови другари, и имаха опцията да чуят песни по негови стихове и музика на Хайгашод Асасян в осъществяване на Георги Жребчов и Стоян Арабов.

Петчленното жури с ръководител Маргарита Петкова – стихотворец, журналист, преводач, притежател на няколко национални и интернационалните литературни награди и членове: Васил Сотиров - стихотворец, публицист, драматург и преводач; Валери Иванов – стихотворец, публицист, редактор, учител по български език и литература, притежател на национални и интернационалните награди; Катя Ташева – публицист  и общественик; Анна Митева – библиотекар към ОНЧ „ Будилник 1898 ” гр.Ракитово имаше нелеката задача да отличи най-стойностните творби измежду кандидатурите. 

Националната литературна премия “Милош Зяпков ” 2022 беше присъдена на Красимир Димовски за книгата с разкази “Момичето, което предсказваше предишното ” и на Хайри Хадман за стихосбирката “Аз, бедуинът ”.

В раздела за възпитаници от Пзарджишка област премията за лирика бе присъдена на Виктория Чукалова за стихотворението “Приятелство ”, а за прозаичност - на Петя Прагова за описа “Кой съм аз? ”

Награда на журито за локален създател от община Ракитово получи Айлин Дрикова-Еврен.

Призовете на спечелилите бяха връчени от зам.-кмета на общината Виляна Колчева, която пожела здраве ентусиазъм на създателите. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР