В деня на катастрофата бях тръгнала към местопроизшествието, говорих с

...
В деня на катастрофата бях тръгнала към местопроизшествието, говорих с
Коментари Харесай

Министър Комитова: Има нещо много странно

В деня на злополуката бях тръгнала към местопроизшествието, приказвах с премиера Янев и той ме посъветва да не отивам. Това изясни в " Денят стартира " с Георги Любенов служебният министър на районното развиване Виолета Комитова. 

" Там към този момент бяха всички проверяващи органи. След това се включих по телефона пред някои медии, добави тя. Така че, аз не съм се крила, просто доста тежко претърпях тази покруса, тъй като никой от нас не е застрахован от такова нещо. След това бях учудена по какъв начин всевъзможни експерти заран, обед, вечер се произнасяха по тематиката пътна сигурност. Чух повече от 40 специалисти по всички малките екрани, даже се изненадах, че в България има толкоз доста специалисти по пътна сигурност ", изясни Комитова.

За страдание, отчетът от инспекцията на пътя не е завършен, изясни районният министър.

" Никой не приказва, че се е случило през нощта, че е валял дъжд, че пътят е бил хлъзгав, че е имало отражения. Това е злополука, съчетана с пожар, аз съм работила доста по тази област - пожарна отбрана на здания. От пожара, по-тежкото е гърмеж, просто няма време за реакция ", добави Комитова.

По думите й, пожарът в рейса е обхванал предмети, които доста бързо изгарят и не е имало никакви време за реакция.

" Тук има нещо доста необичайно - този пожар е зародил доста бързо и се е разгорял, това става в доста особени случаи. Например - ще ви кажа нещо доста значимо - че брашното да вземем за пример, е взривоопасно. Когато брашното се смеси с въздуха, прави взривоопасна примес. Боя - доста взривоопасно нещо... Тоест, към нас е цялостно с взривоопасни предмети, ние даже не подозираме за това, изясни Комитова.

По думите й, пожарът в рейса е обхванал предмети, които доста бързо изгарят и не е имало никакви време за реакция. 

По думите й, този път не е нито автомагистрала, нито скоростен път по документи.

" Тази злополучна мантинела е направена по план от 2002 година, тя не е отвън нормите. Тогава тя си е била по разпоредбите. И аз не съм допуска, че " Струма " е в такова положение, просто тази злополука отвори тематиката. Ще се опитаме да променим скоростта, маркировката, да форсираме тази компания да си приключи плана ", означи още министър Комитова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР