В деня на единството признателни евреи с дарение за създаване

...
В деня на единството признателни евреи с дарение за създаване
Коментари Харесай

В деня на единството признателни евреи с дарение за създаване на Център за толерантност и хуманизъм в Кюстендил

В деня на единството признателни евреи с подаяние за основаване на Център за приемливост и хуманизъмв Кюстендил.

Представители на Фондация „ Заветът Йерусалим “ учредяват фонд за основаване на " Център за приемливост и хуманизъм " в гр. Кюстендил. Първата вноска подаяние от 50 000лв. е събрана единствено за дни. Това беше оповестено в Деня на българо-израелското единение в Къщата- музей Димитър Пешев, която през днешния ден отбелязва 21 години от тържественото си разкриване.

Сред гостите на формалното събитие бяха инж. Александър Пандурски регионален шеф на Област Кюстендил, Светослав Василев изпълняващ длъжността кмет на община Кюстендил, Негово Преосвещенство Велбъждския свещеник Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска Духовна околия, Исак Гозес, Явор Гърдев, арх. Харалампи Аничкин, Наташа Колевска, Христина Пипова, Ариел Меиров Десислава Колева и представителят на фондация „ Заветът Йерусалим “ Теодора Йосифова, представители на организацията на евреите в България „ Шалом “,.



До Община Кюстендил беше изпратено писмо, изразяващо предпочитание за основаване на " Център за приемливост и хуманизъм " в гр. Кюстендил.

„ Ние група български евреи, израелци и другари на България и българския народ, в символ на голяма благодарност за проявения от българите, Българската православна черква страната и Българската православна черква подвиг и неотстъпчивост, довели до нашето избавление в тези най-страшни дни на човешката история, и по отношение на 80-годишнината от една от най-светлите страници освен в българската, само че и в международната история, заявяваме нашето голямо предпочитание за присъединяване в основаването точно в град Кюстендил на " Център за приемливост и хуманизъм ".



Днес, в деня на годишнината на къщата-музей " Димитър Пешев ", и в Деня, в който жителите на Кюстендил избраха да засвидетелстват още веднъж своето другарство и съпричастност с народа на Израел, приветстваме и се причисляваме и към самодейността " Спасители на човечността ", с която общината се грижи паметта, делото и уроците, завещани ни от кюстендилските герои и България да се пазят, почитат и не престават.

Приветствайки концепцията за основаването на подобен център единствено за дни събрахме от персонални средства първата вноска подаяние от 50 000 лв..

Уверяваме ви, че работата ни за изброените начинания занапред стартира.

С признателност и почитание,

Ривка Узиел

Шабтай Леви

доктор Валентин Меламед

Хаим Романо

Амнон Халпер

Левана Филкенщайн

Ицхак Барух

Анри Меиров

доктор Бети Асса

Жоел Либа

Еял Езри

Шошана Рива "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР