В деня на детето, в Градската градина, се проведе официалното

...
В деня на детето, в Градската градина, се проведе официалното
Коментари Харесай

Мария Илиева откри изложбата За да го кръстиш, трябва да се роди

В деня на детето, в Градската градина, се организира формалното разкриване на изложбата За да го кръстиш би трябвало да се роди, която е част от второто издание на акцията за поощряване на раждаемостта Направи го за България, проведена от Движение за Национална идея ДНК.

На площада пред Народния спектакъл Иван Вазов се събраха доста жители на столицата, публични и известни лица, съпричастни към идеята на акцията. Всички те бяха сърдечно приветствани от създателя на Движението за национална идея и негов ръководител ТВ-продуцентът Андрей Арнаудов, който показа, че няма нищо по-хубаво от това да си родител.

Отец Кирил Попов сервира поздравления от името на Негово Светейшество патриарх Неофит, пожела ярко бъдеще на това Богоугодно дело и прикани: „ Нека се множи българския жанр, и всички деца дано, дай Боже, да бъдат възпитани религиозно, нравствено. Това е дълг на всички родители, на всички възрастни, на всички нас “.

Мария Илиева, която се причислява към ДНК и става дипломат за второто издание на акцията Направи го за България посъветва младежите в България да не отсрочват раждането на деца, тъй като това в действителност е смисълът на живота.

Певицата се обърна към всички българи с пожеланието: „ Нека в България порастват повече деца, възпитани в морал и национално самочувствие “. Двуседмичната галерия се организира в границите на второто издание на акцията Направи го за България.

В нея са показани подбрани фотографии в широкоформатен, пълноцветен щемпел, в които са запечатани най-красивите и прочувствени моменти от миналото Национално кръщене в град София. Тя бележи финала на поредност от фотоизложби, които бяха извършени през целия месец май на централните местоположения в седем български града и ще бъде разполагаем на столичани и гостите на града до 11 юни 2018.

Събитието в София е подкрепено от Столична община. На районно равнище, събитията също имаха поддръжката на съответните общини. Официалните откривания на изложбите се трансфораха в осведомителни дни "на отворени порти ", в които искащите научиха за идеите и акциите на ДНК от представителите на организацията и нейният създател Андрей Арнаудов.

Кампанията Направи го за България е подкрепена от Българската православна черква и се организира под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Основни медийни сътрудници са bTV Медиа Груп, списание 9 Месеца и вестник 24 Часа. Част от средствата, генерирани в акцията, ДНК подарява на фондация Искам бебе в поддръжка на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на идеята са значими публични персони като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в огромното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от записаните в първото издание на акцията бебета. Борбата на ДНК с демографската рецесия в България продължава и през 2018 година Желаещите да поддържат идеята и да вземат участие във второто издание на Направи го за България, могат да записват бременност на napravigo.bg. – формалният уебсайт на самодейността.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР