В Деня на детето - 1 юни, инициативата Системата ни

...
В Деня на детето - 1 юни, инициативата Системата ни
Коментари Харесай

Протест в защита на деца от социално слаби семейства - на 1 юни

В Деня на детето - 1 юни, самодейността " Системата ни убива ", прави митинг от 11:00 часа пред постройката на Министерския съвет под надпис " Да спасим децата от системата ". Той ще приключи там, където тъкмо преди 1 година бе повдигнат палатковият лагер в отбрана на децата с увреждания.
Исканията на митинга са следните - наложителни, вероятни и съответни нормативни промени, които да подсигуряват правото на мира и усмивки на децата от обществено слаби фамилии.
" Някои от тях ще бъдат на митинга. С храбрите си, прибързано пораснали деца. Преживели невръстни паническия смут на насилствената разлъка, неразбиращи и изплашени от наложената им смяна. Те към момента се тревожат, че кошмарът ще се повтори, други пък се опасяват, че ще го преживеят. На 1 юни ще ги чуем и ще желаяме промени. Нужна е система, която подсигурява невъзможността недомислени институционални решения да лишават безгрижни детски години. Система, която изрично отхвърля така наречен оправдана позволена неточност, когато се унищожават детски ориси. Трябва да предпазим българските деца от съдбовни и непростими дейности на съществуващата система, която както знаем УБИВА ", оповестяват от " Системата ни убива ".
Съорганизатори са следните организации: Конфедерация за отбрана правата на децата, Сдружение " Барсь ", Сдружение " Етика в медицината ", Фондация " Бащи за отговорно родителство ", Сдружение за отбрана правата на хората с аутизъм в България, Фондация " Ако си дал Бългаpия ", Асоциация за детско pазвитие.
Припомняме, че самодейността към този момент се раздели на две поради вътрешни разногласия - най-много кой какъв брой е изкушаван от премиера Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР