В Деня на будителите не пропускайте да се сдобиете с

...
В Деня на будителите не пропускайте да се сдобиете с
Коментари Харесай

Четете в Марица: Закъсахме за будители, шампиони сме по не...

В Деня на будителите не пропускайте да се сдобиете с новия брой на в. " Марица " - чакат ви забавни вести. Убедете се от акцентите:

Закъсахме за будители, първенци сме по неначетеност

Пловдив посреща с грандиозни тържества днешния Ден на будителите, само че и с плащеши данни от Преброяване 2021, публикувани през вчерашния ден от Националния статистически институт. Според тях, Пловдив е безспорен първенец по необразовани. Общо 75 678 поданици на страната на възраст на 9 и повече години са признали при преброяването, че не могат нито да четат, нито да пишат.

" Днес ни липсват престижи, които да ни пазят от заблудите. Това сподели в изявление за " Марица " медийният специалист доцент Георги Лозанов. Какво още предвижда той четете в броя на вестника на следващия ден.
Адските градски поправки - мудни строители, неприятни обходи
На пръсти се броят обществените /общински и държавни/ строителни обекти в Пловдив, чиито реализатори  успяват да ги завършат в период съгласно авансово конкретизираните линейни графици, които са неделима част от изискванията по публичните поръчки. Традицията с нарушаването на контрактуваните пускови периоди се съблюдава от години. Срокът на осъществяването е едно от изискванията в офертата за социална поръчка и строителите всеобщо се възползват  от негласната процедура за слаб надзор от страна на вложители и непредвидени условия, които постоянно могат да бъдат открити, с цел да се оправдае неспазването на контракта.
Акция " Зима " потегли по пай ръкав, цялостен месец засилени инспекции на пътя
Пловдивската полиция разгласи старта на обичайна акция " Зима " с мощна инспекции на водачи и техните спътници. Две патрулки бяха позиционирани на бул. " Княгиня Мария Луиза ", тъкмо до Централните гробища, където спираха, без да сортират. В рамките на 30 минути служителите на реда, в униформи с пай ръкав, дадоха знак да отбият на 17 водачи, като бяха открити две нарушавания.
Жители на Лъки и три села: Заграбиха земите и горите ни
Жители на община Лъки и селата Манастир, Баните и Борово сигнализираха в сигнал до в. " Марица ", че Държавното ловно стопанство „ Кормисош “ непозволено употребява десетки декари частни парцели - гори и земи от горския фонд, възобновени на притежателите им с решения на поземлената комисия в Лъки през 2001 г. 
Шефът на " Тотал спорт " стана Double Grand Father
Бизнесменът Валентин Драгнев стана дядо за втори. Сега огромният му наследник Стойчо и неговата брачна половинка Марта го зарадваха с хубавата новина. Бебето е момиченце и се споделя Дария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР