В деня на Будителите говорим за съвременните будители. В едно

...
В деня на Будителите говорим за съвременните будители. В едно
Коментари Харесай

100-годишната гимназия по каменообработване в Кунино е единствена по рода си на Балканите

В деня на Будителите приказваме за актуалните будители. В едно българско учебно заведение работят тъкмо такива хора. Разказваме ви за Професионалната гимназия по каменообработване в Кунино, неповторима школа, която е единствена по рода си на Балканите със 100-годишна история.

Гимназията е основана с концепцията да се сътвори личен състав с умения да се обработват камъни. Сега има две специалности - каменообратване и скално облицоване, сподели в студиото на Euronews Bulgaria Тодор Кондев, председател на публичния съвет на гимназията по каменообработване.

Гимназията има упоритостта да задоволи търсенето в актуалното строителство. Въпреки че през последните години това умеене доста се автоматизира, ще има потребност и от хора, които умеят да обработват камък. Нашата гимназия е единствена на Балканския полуостров. Ще имаме и нова компетентност - реституция.

В момента 55 деца учат в гимназията. Материалната база към този момент е актуализирана и предлагам на всички родители да влязат на нашия уебсайт и да видят какво предлагаме. Реализацията е добра след довеждане докрай, заплащането им е доста положително. Бизнесът има апетит за такива фрагменти. Занаятът е подобаващ и за девойки, с помощта на актуалните технологии.

Камъкът ще е изборът на идващото столетие.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР