В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към

...
В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към
Коментари Харесай

В Деня на българската община Казанлък откри нова поликлиника

В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към най-важното за индивида – здравето, дейностите и придобивките в областта на опазването на здравето. На откриването на напълно реновираната постройка на Диагностично - съвещателен център - Поликлиника Казанлък одобрение сервира Кметът Галина Стоянова. Тя акцентира, че и ДКЦ и МБАЛ Казанлък са общински структури, а техните шефове – и общински чиновници: „ Бъдете здрави и не забравайте, че да служиш на обществото значи чест и достолепие! Защото да предстоящ шеф на здравно заведение не изисква единствено качествата на добър доктор, а на всички човешки качества и то в партньорство с общински, държавни и частни институции. “, поздрави тя. „ Подадената ръка за поддръжка и общата работа ще бъдат в интерес на всеки жител на Казанлък. “, уточни Кметът на Казанлък и увери, че здравните заведения работят на високо равнище и нейният екип постоянно ще ги поддържа.  

Управителят доктор Красимир Пейчев описа за осъществените действия и означи: „ През цялото време на ремонта активността на сдружението не спря! “. Д-р Пейчев благодари за търпението на сътрудници и пациенти. „ Единственото ми опрощение пред всички е крайният резултат от свършената работа. “, призна той. „ За миналите месеци спечелихме доверието на огромни компании. “, описа шефът на поликлиниката и посочи дейната профилактична работа в пандемична конюнктура. Д-р Пейчев изрече лична признателност към Кмета Галина Стоянова и към Общински съвет – Казанлък в лицето на ръководителя му Николай Златанов. Управителят на ДКЦ Казанлък сервира благодарности и на донори, спонсори и сътрудници.  



В ДКЦ - Поликлиника са разполагаем 55 кабинета, където работят 34 персонални лекари, 11 експерти чартърен, 24 лекари и 10 стоматолози. Заведението разполага и с 16 профилирани медицински кабинета, лаборатория по образна диагностика, клинична лаборатория, манипулационна и бранш по физикална и рехабилитационна медицина.  

През месец януари тази година стартира осъществяването на план " Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на ДКЦ – Поликлиника, гр. Казанлък " с финансовата поддръжка на Национален поверителен екофонд по Инвестиционна стратегия за климата. Общата стойност на плана възлезе на 804 008.41 лева, от които близо 120 000 лева е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък.

Извършените строително-ремонтни действия върху постройката целят повишение енергийната успеваемост на заведението и понижаване излъчванията на парниковите газове. В рамките на 7 месеца бяха осъществени действия като топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутренните стени и тавани при британските дворове, замяна на дограма, замяна на осветителни тела в общите елементи на постройката и обезпечаване на пожарната й сигурност.  

Със лични средства на сдружението на поликлиниката в размер на 72 000 лв. са актуализирани кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, завършени са нови входове и техните стълбища, създаване на интернет мрежа и видеонаблюдение.  

Обновената постройка на Районна поликлиника – Казанлък бе осветена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан с отслужване на церемониален водосвет за здраве и благополучие. „ Радвам се на следващата актуализирана постройка в община Казанлък,, тъй като когато всичко се прави с обич, то постоянно е благопреуспяващо и постоянно е по божие допущение! “, сподели Дядо Киприан и подари на екипа на Районната поликлиника икона на Свети Йоан Рилски, небесния настойник на българите. 

Лечебното заведение е директен правоприемник на основаната през 1948 година първа поликлиника при Околийски Народен Съвет Казанлък. От 1977 година действа новата база на поликлиниката и в никакъв случай не е юридически повсеместен ремонт.  

Диагностично - съвещателен център – Поликлиника Казанлък е най - огромното здравно заведение за извънболнична здравна помощ в Община Казанлък, което обслужва популацията на пет общини - Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.  

Да е честита новата постройка на ДКЦ Поликлиника в Казанлък на всички! 

Честит празник!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР