В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода

...
В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода
Коментари Харесай

След скандалите: Започва обстойна проверка в Народния театър

„ В демократичното общество, в което живеем, всеки актьор търси независимост в изявата си пред света, само че тази независимост идва и с отговорността към правото на другия “. Това сподели министърът на културата  Кръстю Кръстев на среща с артисти и режисьори, които са подали писма за нередностите в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Кръстев даде обещание да беседва с всички заинтригувани страни в споровете на Първата ни сцена и да извърши „ обстойна инспекция и разбор на подадените сигнали “.

„ Иска ми се след толкоз години работа, да търсим аргументи не да се разделяме, а да се сплотяваме към значимите за всички ни в културата тематики “, сподели министърът. На срещата присъстваше и отрасловият зам.-министър Виктор Стоянов.

Актьорите, които са поддръжници на уволнения режисьор Александър Морфов, в детайли описаха обстановката от тяхна позиция в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, предава „ 24 часа “.

По думите на Кръстев знакова национална културна институция, каквато е Народен спектакъл „ Иван Вазов “, би трябвало да е образец за обединяване, с цел да може да води останалите културни институти, да концентрира креативната сила.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР