В декларацията изказването на Макрон се определя като скандално“Министерството на

...
В декларацията изказването на Макрон се определя като скандално“Министерството на
Коментари Харесай

Турция скочи на Еманюел Макрон

В декларацията изявлението на Макрон се дефинира като „ скандално “
Министерството на външните работи на Турция излезе с остра протестна декларация, която осъжда изявление на френския държавен глава Еманюел Макрон.

Тя е в отговор на изявлението му по време на визитата му в Алжир, при което упрекна Турция, Русия и Китай в взаимни неоколониални и империалистически дейности, ориентирани против Франция.



В декларацията на външно министерство на Турция се акцентира, че “изказването на френския президент Макрон е скандално и е израз на килнат нрав ”.

„ Повече от скандално е и неприемливо е, че президентът на Франция Макрон не помни колониалното минало на страната си в Африка, изключително в Алжир, пробва се да се освободи от колониалното си минало, като упреква други страни, в това число и нашата страна.
Турция, която е измежду стратегическите сътрудници на Африка, развива връзки както с Алжир, по този начин и с другите страни на африканския континент ден след ден и тези връзки, които се основават на взаимно доверие и печеливши тактики, ще продължат да се развиват.

Призоваваме Франция в най-кратко време да доближи зрелостта, с която да одобри своето колониално минало и да престане да упреква за това други страни ”, се показва в декларацията, представена от турската медия „ Хаберлер “.

Същият източник показва, че президентът на Франция е декларирал пред публицисти по време на визитата си в Алжир, че против страната му се прави голяма операция, тъй като Франция е оставила терена празен.

„ В Турция, Русия и Китай има мрежи, осъществяващи дейни неоколониални и империалистически стратегии, с които правят подривна активност против Франция. За тях има единствено един зложелател и това е Франция. И те се съюзяват против нея “, декларирал Макрон.
Източник: novini.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР