В държавата ни има 2 институции, които са обединяващи –

...
В държавата ни има 2 институции, които са обединяващи –
Коментари Харесай

Д-р Димитров: Конфликтът вече е личен – между мен и Христо Хинков

В страната ни има 2 институции , които са сплотяващи – едната е УМБАЛСМ „ Пирогов “ , а другата е Президентството , сподели освободеният шеф на най-голямата незабавна болница у нас доктор Валентин Димитров пред публицисти, предава „ БНР “. Той твърди, че се е виждал един път с министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков.

Д-р Димитров е безапелационен, че всякаква интервенция в лечебното заведение в политически или различен тип битки е неприемлива . По думите му в „ Пирогов “ се лекуват от най-бедния до най-богатия пациент , от най-малката до най-голямата политическа партия. Лечебното заведение няма политическа принадлежност и оцветка и е същински образец за плурализъм, безапелационен е медикът. И акцентира:

„ Не нося отговорност за трупаната загуба за 20 година за „ Пирогов “, аз не съм бил в „ Пирогов “. Тези 30 милиона, за които приказва министърът, са насъбрана загуба за последните 20 година 6 млн. е загубата за 2022 година, в която моята работа няма към момента принос. Не усещам виновност, че тези 6 млн. лв. отново ми ги приписват на мен, това е отново за минал интервал от време. “

Д-р Валентин Димитров посочи, че е поел „ Пирогов “ с 5,2 милиона лв. месечна заработка , до момента в който за тази година и половина заработката на „ Пирогов “ е била вдигната на 10 милиона лв. .

„ Когато някой атакува и наскърбява „ Пирогов “, наскърбява тези хора в белите престилки, ние не сме нарушители, аз съм тук да управлявам процеси, а не да правя закононарушения “ , добави той.

Бившият изпълнителен шеф е предал документи на всички медии на таблица с насъбраната загуба, писмо до основния прокурор с молба да бъде осъществена инспекция, писмо до финансовия министър и до АДФИ. Той е пратил и писмо до здравния министър, че публичната поръчка, която са направили в Министерството на здравеопазването през септември подлага на опасност „ Пирогов “.

По време на брифинга доктор Димитров разкри желанията си , че счита да заведе иск против здравния министър за уронване престижа на болничното заведение. Той твърди, че не е викан в Министерството на здравеопазването, предава „ News.bg “. Вместо методична помощ му бил оказван систематичен напън и разгласи: „ Конфликтът към този момент е персонален – сред мен и Христо Хинков. Понеже няма куража да каже, че нападна болничното заведение – нападна мен. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР