В Дания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът Оресунд към Швеция

...
В Дания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът Оресунд към Швеция
Коментари Харесай

Бурята Ото нанесе щети в Скандинавието

В Дания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът " Оресунд " към Швеция беше затворен, а норвежките фериботи анулираха курсовете си до прекосяването на бурята " Ото " през Скандинавия. Някои от най-силните ветрове са регистрирани по крайбрежието в северната част на Дания.

По югозападното крайбрежие на Норвегия ветровете доближиха 145 км/ч, а синоптиците в Дания издадоха оранжеви предизвестия за времето в северната част на Ютланд.

Компания за жилищно строителство в Копенхаген реалокира 280 поданици от три блока, предупреждавайки, че вихрушката може да ги събори.

Жилищата от 50-те години на предишния век имат градивен недостатък и не могат да устоят на мощни ветрове.

Бурята удари първо Северна Дания и Южна Норвегия, като връхлетя крайбрежната област Рогаланд и принуди учебните заведения по норвежкото крайбрежие да затворят рано. Фериботите сред Северна Дания и Норвегия бяха анулирани.

Редица полети от и до летището в Копенхаген бяха анулирани или закъсняха, а влаковите услуги в Ютланд, Западна Дания, бяха мощно наранени.

Полицията в Северен Ютланд заяви, че покривите са мощно развалени, а огромният брой произшествия значи, че тя може да реагира единствено на най-критичните обстановки. Те предизвестиха да не се подхващат ненужни пътувания.

Докато бурята се придвижваше на изток, пътният и железопътният мост " Оресунд " през пролива сред Дания и Швеция беше затворен във вечерния час пик.

Влаковите линии сред югозападния град Малмьо и Гьотеборг бяха анулирани, а водачите бяха призовани да не подхващат непотребни пътувания.

Самолетът на шведския министър-председател трябваше да се върне и да кацне спешно на летище " Арланда " в Стокхолм в следобедните часове, заяви шведското радио.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР