В дългосрочен план може да бъдем приятно изненадани от цената

...
В дългосрочен план може да бъдем приятно изненадани от цената
Коментари Харесай

Гюров: Цената на газа може да ни изненада приятно

В дълготраен проект може да бъдем прелестно сюрпризирани от цената на природния газ за България. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” по NOVA NEWS Андрей Гюров, ръководител на ПГ на „ Продължаваме Промяната”. По думите му страната ни ще заплаща по-ниска цена спрямо тази, в случай че беше останала подвластна от „ Газпром” в дълготраен проект.

„ Подготвени сме за най-лошия сюжети. В дълготраен проект се вършат стъпки за диверсификация. Това, че не се съгласяваме с натиска на „ Газпром” ще бъде в интерес на българската стопанска система. Не сме закъснели с дейностите си в тази посока. Не може през февруари месец, когато имахме дълготраен контракт с „ Газпром” да сключваме нови контракти с медиатори за доставки. Превантивно нов контракт би означавало спомагателни разноски, които през февруари не бяха оправдани. След прекъсването на газа държавното управление има проект, тъй че да се обезпечат нужните количества. Работи се по доста линии, тъй че цената да бъде допустимо най-ниска и можем да бъдем прелестно сюрпризирани в дълготраен план”, изясни той.

Във връзка с решението, което следва да бъде взето за даване на военно-техническа помощ за Украйна Гюров посочи, че позициите в обединението се сближават.

„ Много пъти до момента чувахме, че обединението ще се разпадне и ще има нови избори. Нищо ново не е това. Показали сме, че работи отговорно в спешни обстановки, тъй че страната да има устойчиво ръководство. Отне повече време, само че към този момент има доближаване на позициите. Текат съдружни диалози за помощта за Украйна, разискват се разнообразни формулировки”, сподели още той.

Предоставяне на военно-техническа помощ значи, че може да се даде поддръжка с ремонт на съоръжение, муниции, само че не може помощта да включва военни български елементи на място, изясни ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната”.

„ Не се усещаме шантажирани от Българска социалистическа партия. Разбираме доводите на сътрудниците ни, те схващат своята отговорност към това България да има устойчиво ръководство. Една помощ за Украйна от България няма да наклони везните и в околните месеци няма да има огромна смяна в съотношението на силите. В дълготраен проект би трябвало да се заеме позиция, в която не се снижаваме. Българска социалистическа партия схваща това. Сигурен съм, че тяхната позиция, че бъде виновна. Не се усещаме заплашени”, безапелационен е той.

От думите му стана ясно, че България продължава да доставя оръжия по договорите си, подписани от преди войната.

„ Партнираме си с над 50 страни, след войната размерът на износа доста се промени. Това, което сме поели като ангажимент е да доставяме оръжие на нашите сътрудници, какво се случва с доставките след това- няма по какъв начин да знаем”, добави Гюров.

По думите му България разполага с нужните места и фрагменти за ремонт на военна техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР