В далечното бъдеще това ще доведе до възникването на нов

...
В далечното бъдеще това ще доведе до възникването на нов
Коментари Харесай

Откриха причината за опасна аномалия в Атлантическия океан

В далечното бъдеще това ще докара до възникването на нов суперконтинент Аурика

Португалски учени откриха първото в историята удостоверение за нов геоложки феномен, прочут като разслояване на тектонска плоча, заяви Лента, представена от dir.bg.

Той изяснява за какво понякога край Пиренейския полуостров има мощни трусове, свързани с човешки жертви, без значение че наоколо няма тектонски разломи.

В Атлантическия океан анормална сеизмична интензивност поражда по-ниско от така наречен фронт на серпентинизация - процеса, при който скали се трансформират под въздействието на морската вода. Както демонстрират основаните от учените модели, серпентинизацията може да докара до поява на хоризонтално отцепване на долния от горния пласт на литосферната плоча и до последвала поява на разлом. В края на краищата може да се появи нова зона на субдукция, при която една плоча се подпъхва под друга.

По думите на учените от университета на Лисабон, нестабилната океанска литосфера може в далечно бъдеще да способства за затваряне на Тихия и Атлантическия океан и за пораждане на нов суперконтинент Аурика.

Сеизмична интензивност край Пиренейския полуостров е довела до Лисабонското земетресение на 1 ноември 1755 година Стихийното бедство разрушило Лисабон и предизвикало гибелта на 90 хиляди души.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР