В четвъртата седмица от войната в Украйна над 30% от

...
В четвъртата седмица от войната в Украйна над 30% от
Коментари Харесай

Една трета от икономиката на Украйна не функционира

В четвъртата седмица от войната в Украйна над 30% от украинската стопанска система или въобще не работи, или е прекратила краткотрайно работа. Това заяви министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко в изявление по телевизия Рада. Това е предварителна оценка на Министерството на финансите, като се вземат поради постъпленията в бюджета от налози върху приходите на физическите лица, единната осигурителна вноска и други

Обективна оценка на обстановката ще бъде направена след избран интервал от време.

Министърът разяснява и данъчните облекчения за бизнеса, признати от Върховната Рада, както и предложенията на президента Володимир Зеленски за кредитиране на бизнеса при 0% годишно. Според него самодейностите няма да повлияят значително на приходната част на бюджета.

" Сега обстановката е такава, че приходите от налози въобще не покриват потребностите ни, главният канал са заеми, вътрешни и външни. Военните дейности и армията се финансира директно от бюджета ", изясни министърът. Той добави, че във военни условия се финансират единствено предпазени разноски и военни потребности.

Никой с изключение на нас, украинците, няма да влага в Украйна. Единственият метод да се развива стопанската система е да се основат условия за развиване на бизнеса тук вътре “, промяна министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР