В четвъртък зоопаркът Great Plains Zoo and Butterfly House &

...
В четвъртък зоопаркът Great Plains Zoo and Butterfly House &
Коментари Харесай

Заради счупен крак евтаназираха жирафа Чиоке в зоопарка на Южна Дакота

В четвъртък зоопаркът Great Plains Zoo and Butterfly House & Aquarium в Сиукс Фолс разгласи гибелта на 18-годишния жираф Чиоке. Той е умрял на 28 март.

" След тежко строшаване на предния ляв крайник ръководителите на отдела за грижи за животните и ветеринарните лекари взеха сложното, само че отговорно решение да го евтаназират по човечен метод ", се споделя в известието на зоопарка, осведоми Българска телеграфна агенция.

Чиоке, родена в Буш Гардънс в Тампа, Флорида, е пристигнала в зоопарка през 2007 година Тя порасна до съвсем 5 метра височина и роди трима потомци, които отидоха в други зоологически градини.

В последните години Чиоке имала повтарящи се проблеми с копитата и краката, в това число две счупвания на върха на пръста на крайници и последвал артрит, споделят от зоопарка. През март е претърпяла по-сериозно строшаване.

Зоологическата градина се съветва с национални експерти за проект за лекуване и употребявали няколко метода, в това число медикаменти, отмора и лазерна терапия, само че в последна сметка решили да евтаназират Чиоке " заради опасения за качеството на живот ", откакто екипът изключил опцията да го обездвижи за интервенция или ортопедично устройство, а рентгеновите фотоси посочили, че фрактурата се е влошила.

" Спомняме си Чиоке като мирен, любопитен и своеволен жираф, който постоянно беше подготвен за хранене и другарство със своите гледачи и посетители ", обявиха от зоопарка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР