В четвъртък започват разговорите за регулаторите и ротацията Тази некоалиция

...
В четвъртък започват разговорите за регулаторите и ротацията Тази некоалиция
Коментари Харесай

Борисов за ротацията: Няма да поставяме условие нито един министър да си ходи

В четвъртък стартират диалозите за регулаторите и ротацията

„ Тази некоалиция я има, с цел да могат общините да се движат напред “. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

„ През тези 9 месеца се научихме на съдружна просвета. Спомнете си по какъв начин се образува държавно управление. Моето предложение даже беше да има ротация на един, на три месеца. Когато четох какво сме записали в съглашението с Политическа партия всичко сме изпълнили – ПВУ, конституционните промени, правосъдната промяна, Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Митниците и Министерство на вътрешните работи работят добре и да ни одобряват по суша в Шенген. Ротацията е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, само че е само вероятното в този момент у нас, с цел да продължим да придвижване. Тръгвайки от на никое място, в този момент има голям размер свършена работа “, добави той. 

Борисов съобщи, че в четвъртък сутринта стартират диалозите за регулаторите и ротацията. Той обясни механизма, с цел да няма спекулации

„ Мога да настоявам от името на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, че предумишлено нито един министър не е подложен от нас като изискване да си върви или да не си върви. Ротацията изисква и нов ръководител на Народно събрание. Аз мога да уверя сътрудниците, че този, който изличат от Политическа партия и Демократична България, ще има 69 гласа от нашата група. Както сме дали обещание “, добави Борисов.

„ В една спокойна конюнктура още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да приказвам с Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и другите сътрудници “ увери водачът на ГЕРБ.

Относно инфраструктурните планове Борисов съобщи, че с Асен Василев имат доста ясни ангажименти. Той разяснява и думите на Васил Велев от АИКБ и концепцията да се бойкотира австрийският бизнес.

„ Да си изкараме върху австрийския бизнес е неверно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес точно написа позитивно мнение и даде позитивна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници “, разясни Борисов.

Той посъветва българския бизнес да създадат кръгла маса, която да изиска цялостното ни приемане в Шенген.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР