В четвъртък в Арабско море започва активната фаза на тристранните

...
В четвъртък в Арабско море започва активната фаза на тристранните
Коментари Харесай

Морски учения на Русия, Китай и Иран

В четвъртък в Арабско море стартира дейната фаза на тристранните военноморски учения сред Русия, Китай и Иран с на практика артилерийски стрелби, заяви ТАСС.

Съвместното обучение " Морски пояс на сигурността 2023 " се организира във водите на Арабско море покрай иранското пристанище Чабахар.

Ученията започнаха на 15 март. Първата фаза включваше подготовки на епизоди от имитационни учения върху карти и брифинги .

" От 16 до 17 март ще се организира морският стадий на учението, по време на който участниците ще отработят образуването на междуетнически отряд от военни кораби, взаимно маневриране, ще изпълнят артилерийска пукотевица както денем, по този начин и през нощта ", заяви съветското Министерство на защитата преди ден.

Според него по време на учението моряците от трите страни ще отработят освобождение на похитен транспортен съд, оказване на помощ на бедстващи кораби и редица други задания.

Русия е показана на учението от отряд кораби на Северния флот, състоящ се от фрегатата " Адмирал Горшков " и междинния морски танкер " Кама ", оповестиха от съветското министерство на защитата.

Руските военни оповестиха, че корабите на Северния флот ще отработят взаимни дейности с разрушителя на Народноосвободителната войска на Китай " Нанкин ", фрегатите " Саханд " и " Джамаран ", корветата " Баяндор " и други кораби и плавателни съдове на иранските военноморски сили.

" На 18 март, след приключването на взаимното руско-китайско-иранско военноморско обучение " Морски пояс на сигурността 2023 ", военноморските сили на трите страни ще обобщят резултатите от взаимната работа ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

" Адмирал Горшков " е един от най-модерните кораби на съветския военноморски флот. Фрегатата, оборудвана с новите хиперзвукови ракети " Циркон ", потегли на 4 януари на корабоплаване през Атлантическия и Индийския океан , както и през Средиземно море. Церемонията по разгръщането на кораба беше ръководена от съветския президент Владимир Путин посредством видеоконферентна връзка.

" Циркон " е нова съветска хиперзвукова ракета, проектирана и създадена от Научно-производственото обединяване " Реутов " (част от корпорацията " Тактическо ракетно въоръжение ", ТМАВ). Също по този начин измежду главните ударни оръжия на фрегатата " Адмирал Горшков " са крилатите ракети " Калибр " (концерн " Алмаз-Антей ВКО " ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР