В четвъртък словенското правителство удължи временния контрол по вътрешните граници

...
В четвъртък словенското правителство удължи временния контрол по вътрешните граници
Коментари Харесай

Словения удължава граничния контрол с Хърватия и Унгария

В четвъртък словенското държавно управление удължи краткотрайния надзор по вътрешните граници с Хърватия и Унгария с още 12 дни, до 21 декември, оповестява HINA. 

Решението е за попречване на тероризъм, екстремизъм и трансгранична престъпност, беше оповестено след съвещанието на държавното управление.

Припомняме, че през октомври Словения разположи полиция на граничните пунктове с Хърватия и Унгария, с цел да предотврати евентуални закани за сигурността. 

Временния граничен надзор трябваше да продължи до 30 октомври, следвайки образеца на съседа си Италия, която вкара надзор върху прекосяването на границата със Словения, с цел да усъвършенства вътрешната сигурност.

Полиция беше ситуирана на 14 гранични пункта с Хърватия и Унгария .

 Словения разполага полиция на границите с Хърватия и Унгария
Словения разполага полиция на границите с Хърватия и Унгария

Обяснявайки решението си да вкара граничен надзор, държавното управление се обоснова със закани за сигурността

Пътуващи се редят на опашки за инспекция на документите си на Граничен контролно-пропусквателен пункт Обреже на границата с Хърватия, където инспекции не бяха осъществявани от 1 януари тази година, когато Хърватия се причисли към безконтролното Шенгенско пространство.

Обяснявайки решението си да вкара граничен надзор, държавното управление се обоснова със закани за сигурността, които може да идват от, както сподели, " членове на разнообразни терористични и екстремистки придвижвания и групи ", движещи се от зони на въоръжени спорове и целящи да доближат Европа.

Европейският съюз (ЕС) се сблъсква с увеличение на легалните и незаконните идващи мигранти, на Шенгенската зона за свободно придвижване.

Шенгенските правила на блока разрешават сходни дейности в крайни случаи, които се смятат за съществени закани за вътрешната сигурност или публичния ред.

Австрия вкара инспекции на границата си с Чешката република през октомври, които ще продължат до 6 декември. Съшо по този начин, граничния надзор със Словения и Унгария бе продължен до май 2024 година, базирайки се на напън върху системата за приемане на леговище, закани от трафик на оръжие, незаконни мрежи, свързани с войната в Украйна, и контрабанда на хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР