В четвъртък ще духа умерен, в Източна България и северно

...
В четвъртък ще духа умерен, в Източна България и северно
Коментари Харесай

Времето: Силен южен вятър вдига градусите до 25 на места

В четвъртък ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен юг-югозападен вятър, който ще се прояви като фьон и ще бъде стремителен. Облачността над страната ще е раздрана, най-вече забележителна, само че единствено тук-там, основно в планинските региони ще превали временен дъжд. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Видин, Плевен, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. 

Оранжен код за мощен вятър е в действие за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-град и Кърджали. 

Топло, с оптимални температури сред 19° и 24°, а и минималните температури ще са високи: 8°-13°. В София минимална температура към 8°, оптималната - към 20°.

Поради създалата се синоптична конюнктура с транспорт на въздушни маси от югозапад, в челото на средиземноморски циклон, който ще минава през северозападните региони от Балканския полуостров, над страната ще има висока централизация на прахуляк от Сахара.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там, основно в наветрените скатове ще превали временен дъжд, а по най-високите върхове - сняг. Ще духа плевел, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, а на 2000 метра - към 7°.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 15°-21°. Температурата на морската вода ще е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:12 часа и залязва в 19:50 часа. Продължителността на деня е 12 часа и 38 минути.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР