В четвъртък Съединените щати наложиха санкции на ръководителя на групата

...
В четвъртък Съединените щати наложиха санкции на ръководителя на групата
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на лидера на Вагнер в Мали

В четвъртък Съединените щати постановиха наказания на ръководителя на групата " Вагнер " в Мали Иван Александрович Маслов. Те обвиняват съветската частна войска, че се пробва да прикрие напъните си да придобие военно съоръжение за войната в Украйна и че работи посредством Мали и други страни, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати в изказване също обвини  Маслов, че работи в тясна съгласуваност с малийски държавни чиновници за осъществяване на разполагането на групата в Мали.

Маслов е разказан като началник на паравоенните елементи  и основен админ в Мали.

" Санкциите на Министерството на финансите против най-високопоставения представител на Wagner Group в Мали разпознават и прекъсват основен оператор, подкрепящ световните действия на групата ", сподели в изказване заместник-секретарят на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Браян Нелсън.

Припомняме, че ходът идва, откакто представителят на Държавния департамент Матю Милър в понеделник сподели, че има индикации, че " Вагнер " се е опитвал да закупи военни системи от задгранични снабдители и да насочи тези оръжия през Мали.
 Съединени американски щати заподозряха
Съединени американски щати заподозряха " Вагнер " в опит да достави Русия с оръжия през Мали

Засега няма индикации такива поръчки да са изпълнени

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, в сряда отхвърли изказванията на Съединени американски щати като " машинация " на конференция и прикани Вашингтон да изследва резултата от личния си боен експорт.

Вашингтон към този момент е наложил наказания на редица лица и организации, които поддържат военните интервенции на " Вагнер ".

Наемниците на " Вагнер " се борят паралелно с постоянните съветски войски в Украйна, в това число в някои от най-интензивните боеве като продължаващата борба за надзор над Бахмут.

Западните страни показаха угриженост по отношение на активността на " Вагнер " в Мали от края на 2021 година По-рано африканската страна, чиито водачи завзеха властта с прелом през 2021 година, и Русия твърдяха, че съветските сили там не са наемници, а инструктори, които оказват помощ на локалните войски с съоръжение, закупено от Русия.
 Франсоа Оланд: Групата
Франсоа Оланд: Групата " Вагнер " работи като " неоколониалисти " в Мали

Десет години след началото на френската интервенция " Сервал "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР