В четвъртък - с умерен и силен вятър, от североизток

...
В четвъртък - с умерен и силен вятър, от североизток
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и навявания в четвъртък, оранжев код за Варна

В четвъртък - с сдържан и мощен вятър, от североизток ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите също ще продължат, ще са повсеместни, в доста региони - обилни.

Оранжев код поради предстоящи снеговалежи и вятър и разгласен за Варненска област на 22 март. През денонощието ще има превалявания от дъжд, който ще минава в сняг. До вечерта ще се образува снежна завивка по крайбрежието на морето до към 5 см, а навътре в региона и повече. Ще духа мощен североизточен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

По Черноморието оптималните температури ще са сред 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е най-вече 3 бала.

Код оранжев има за всички области в Северна и Северозападна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, София област, София град, Перник и Кюстендил.

Жълт код е за дъжд и сняг разгласен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези региони през денонощието ще има превалявания: в равнинната част от дъжд, в планинската - от сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР