В четвъртък правителството на САЩ продаде Федералния хелиев резерв, огромен

...
В четвъртък правителството на САЩ продаде Федералния хелиев резерв, огромен
Коментари Харесай

САЩ току-що продадоха запасите си от хелий. Ето защо медицинският свят е разтревожен.

В четвъртък държавното управление на Съединени американски щати продаде Федералния хелиев запас, голям под земята склад, основан в Амарило, Тексас, който доставя до 30% от хелий в страната.

След като договорката бъде финализирана, купувачът — който евентуално ще предложи най-високата цена, компанията за промишлен газ Messer — ще претендира за към 425 благи тръбопроводи, обхващащи Тексас, Канзас и Оклахома, плюс към 1 милиард кубически фута от единствения детайл на Земята, който е задоволително леден, с цел да накара машина за ЯМР да работи.

Регулаторни и логистични проблеми със оборудването заплашват краткотрайно прекъсване, защото то минава от обществена към частна благосъстоятелност, а специалистите по веригата за доставки на лечебни заведения се тормозят, че продажбата може да има съществени последствия за опазването на здравето в бъдеще – изключително когато става дума за ЯМР.

Със сигурност прекъсването на Федералния хелиев запас не би означавало ненадейно прекъсване на мощността на ЯМР в цялата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР