В четвъртък отборът на Хаас обяви, че ще замени Мик

...
В четвъртък отборът на Хаас обяви, че ще замени Мик
Коментари Харесай

Тото Волф за Щайнер: Той говори без да мисли

В четвъртък тимът на Хаас разгласи, че ще размени Мик Шумахер с Нико Хюлкенберг за сезон 2023 във Формула 1. За този трансфер се говореше през последните няколко месеца, само че неговото официализиране породи известно неодобрение в падока, най-много поради метода, по който шефът на Хаас Гюнтер Щайнер третира младия Шумахер.
 Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер
Синът на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер фактически имаше мъчно начало на сезона, белязано от двете тежки произшествия в Саудитска Арабия и Монако. След това обаче той показва напредък в своето каране и завоюва първите си точки в кариерата във Англия, след което стори това и в Австрия.

Дори и този напредък от страна на германеца не бе задоволителен за Щайнер, който му сподели изхода за сметка на 35-годишния Хюлкенберг, който не е бил титулярен водач във Формула 1 от 2019 година насам. 
 Щайнер: Дори и полпозишън нямаше да помогне на Шумахер Щайнер: Дори и полпозишън нямаше да помогне на Шумахер
Много хора в падока съпоставиха раздялата сред Хаас и Шумахер с тази сред Валтери Ботас и Мерцедес в края на предходната година. Тогава шефът на „ Сребърните стрели “ Тото Волф изчака финландецът да си подсигури бъдещето си в Алфа Ромео преди да подпише с Джордж Ръсел.

Вчера по време на изявлението си със Sky Germany след финала на Гран При на Абу Даби Волф бе запитан какво мисли за раздялата сред Хаас и Шумахер и по-специално за отношение, демонстрирано от страна на Щайнер.

„ Гюнтер си е Гюнтер, той си има собствен личен жанр. Той идва от планините (Южен Тирол), където въздухът е по-разреден и може би това не му оказва помощ да мисли преди да приказва “, сподели ръководителят на Мерцедес.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР