В четвъртък министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир

...
В четвъртък министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир
Коментари Харесай

Израел затяга мерките за сигурност

В четвъртък министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир подреди на полицейските сили в цялата страна да засилят сигурността, откакто властите потвърдиха гибелта на водача на Хамас Яхия Синвар, оповестиха от пресслужбата му.

Бен-Гвир също по този начин инструктира Затворническата работа да " работи с твърда ръка против всеки случай на вълнения и изложение на поддръжка за терористични организации от страна на лишени от независимост терористи ".

Министърът на финансите Безалел Смотрич и министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир призоваха ЦАХАЛ да усили военния напън върху линията Газа след гибелта на водача на Хамас Яхия Синвар.

" Сега ЦАХАЛ би трябвало да се увери, че няма гражданин на Газа, който да не знае, че Синвар е мъртъв. Тя би трябвало да увеличи интензивния боен натиск в линията и в същото време да предложи безвредно прекосяване и финансово заплащане на тези, които върнат нашите заложници и се съгласят да сложат оръжие и да изоставен линията ", написа Смотрич в Туитър.

" След десетилетия ние потвърждаваме, че има военно решение за тероризма ", декларира крайнодесният министър.

Бен Гвир по същия метод приканва Израел да " продължи с всички сили до безспорна победа ".

Председателят на " Нова вяра " Гидеон Саар, член на кабинета по сигурността на Нетаняху, написа в " Туитър ", че е " добре, че държавното управление, ръководено от Нетаняху, не се огъна под тежкия политически напън и не се вслуша в " препоръките " на всички " специалисти от телевизионното студио ", а настоя за привършване на работата в Рафах ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР