В четвъртък Mercedes-Benz смекчи очакванията за търсенето на електрически превозни

...
В четвъртък Mercedes-Benz смекчи очакванията за търсенето на електрически превозни
Коментари Харесай

Mercedes увеличава производството на коли с ДВГ за сметка на електромобилите

В четвъртък Mercedes-Benz смекчи упованията за търсенето на електрически транспортни средства и съобщи, че ще обнови гамата си от мотори с вътрешно горене през идващото десетилетие. По този метод влиятелния немски бранд стана следващия производител на коли, който отбелязва по-слаб от упования вкус за транспортни средства с батерийно зареждане, написа Reuters.

Сега компанията планува продажбите на електрифицирани транспортни средства, в това число хибриди, да съставляват до 50% от общия брой до 2030 година А това е огромна стъпка обратно от предходната упоритост да се приготви за напълно електрически продажби до 2030 година, която беше обвързана с изискването за удобни пазарни условия.
 Балонът при електрическите автомобили се спука
Балонът при електрическите автомобили се спука

Пазарна стойност за $1,4 трилиона беше заличена през последните години

Изпълнителният шеф Ола Каелениус предизвести към края на предходната година, че Европа евентуално няма да е подготвена до 2030 година за напълно електрическа гама, като голям брой изследвания демонстрират, че клиентите се въздържат заради редица аргументи, в това число липса на инфраструктура за зареждане и привлекателни електрически модели.

Mercedes-Benz желае клиентите и вложителите да знаят, че е в добра позиция да продължи да създава коли с мотори с вътрешно горене и е подготвен да актуализира технологията през идващото десетилетие, сподели още шефът на компанията.

Текущите проекти за актуализации значат, че " ще имаме съвсем нова гама през 2027 година, която ще ни води в 2030 година ", сподели Каелениус.

Акциите на производителя на първокласни коли нарастнаха с 5,9% след новината, подкрепена и от стратегия за назад изкупуване на акции на стойност 3 милиарда евро (3,3 милиарда долара), показана късно в сряда.
 План Б: Три европейски автомобилни компании може да се обединят, с цел да оцелеят в ерата на електрическите автомобили
План Б: Три европейски автомобилни компании може да се обединят, с цел да оцелеят в ерата на електрическите автомобили

Предизвикателствата, пред които са изправени са огромни

Докато производителите на коли и доставчиците залагат доста на бъдещото търсене на електрически транспортни средства, вложенията в потенциал и софтуерно развиване изпреварват действителното търсене на EV, засилвайки натиска върху фирмите да понижат разноските, отбелязва Ройтерс.

Бавният стопански напредък, тесните места във веригата за доставки и комерсиалните напрежения сред Китай и Съединени американски щати и Европейския съюз също натежаха върху вероятностите на Mercedes-Benz за 2024 година, уточни автомобилният производител, прогнозирайки по-ниска възвращаемост на продажбите в подразделението си за коли и ванове.

Продажбите за първото тримесечие евентуално ще бъдат под равнището от миналата година, се споделя в известието.

Продажбите на електрифицирани транспортни средства, в това число хибриди, се чака да останат на почти 19-21% от общите, сподели Mercedes-Benz, в сходство с отчетите в цялата промишленост за по-бавен напредък на търсенето на EV.
 Tesla се причислява към GM и Ford да забавят производството на електрически автомобили: Причината
Tesla се причислява към GM и Ford да забавят производството на електрически автомобили: Причината

" Хората се двоумят да си купят нова кола, в случай че има неустановеност в стопанската система ", сподели Мъск

Производителят на първокласни коли регистрира поправена възвръщаемост на продажбите в своето автомобилно поделение от 12,6% за 2023 година, в сходство с прогнозата му, защото инфлацията и разноските, свързани с веригата за доставки, както и дефицитът на съставни елементи изядоха облагите му.

За 2024 година компанията съобщи, че чака по-ниска поправена възвращаемост от 10-12% за леки коли и 12-14% за ванове, което е спад от миналогодишните 15,1%.

Компанията увеличи междинната си цена с 2% до 74 200 евро и усили разноските за проучвания и разработки за бъдещи технологии като своята платформа MB.OS.

Печалбите на групата преди лихви и налози паднаха до 19,7 милиарда евро от 20,5 милиарда евро предходната година макар растежа на приходите с 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР