В четвъртък иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан предупреди, че Техеран

...
В четвъртък иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан предупреди, че Техеран
Коментари Харесай

Иран отправи закани към Израел в ООН

В четвъртък иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан предизвести, че Техеран ще накара Израел да " съжалява " за всяко нахлуване против страната му в отговор на ракетния и безпилотен обстрел, осъществен от Иран през уикенда, съобщи БГНЕС.

Техеран оправда първата в историята директна офанзива, която извърши против Израел със смъртоносното нахлуване против иранското консулство в Дамаск.
Последва диспропорционален отговор с изстреляни от Иран над 300 ракети и дронове, като съвсем всички бяха прехванати преди да доближат задачите си.

Иранският външен министър се закани пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че всеки опит на Израел да отговори на нападателния акт на Техеран ще бъде преустановен.

" В случай на каквато и да е приложимост на мощ от страна на израелския режим и нарушение на нашия суверенитет Ислямска република Иран няма да се поколебае нито за момент да отстоява присъщите си права, да даде съдбоносен и съответен отговор, с цел да накара режима да съжалява за дейностите си. " - сподели още той.

Израелските публични лица не разкриха по кое време или къде ще отвърнат на удара, само че началникът на военните сили на страната даде обещание отговор.

Според Амир-Абдолахиан, изстреляните от Иран над 300 снаряда са " лимитирани и пропорционални " дейности.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР