В четвъртък група депутати и сенатори внесоха в Държавната дума

...
В четвъртък група депутати и сенатори внесоха в Държавната дума
Коментари Харесай

В Русия създават нова пионерска организация


В четвъртък група депутати и сенатори внесоха в Държавната дума на Руската федерация план на закон за съветското придвижване на деца и младежи " Голямата смяна " (Тук има игра на думи, тъй като това означа също огромно междучасие-бел.прев.). Текстът е поместен в на уеб страницата на Думата, предава ТАСС.

Според обяснителната бележка, съпътстваща законопроекта, задачите на придвижването ще са поощряване провеждането на държавна политика в полза на децата и младежите, присъединяване във възпитанието на децата, тяхното професионално насочване, образуване на свободното време на децата, основаване на благоприятни условия за тяхното всестранно развиване и самореализация, подготовка на децата и младежите за пълностоен живот в обществото. Днесшната дата не е определена инцидентно, защото 19 май е бил празникът на руската пионерска организация.

Руският президент Владимир Путин евентуално ще оглави надзорния съвет на новото съветско придвижване, се споделя в документа.

" Надзорният съвет на Движението се управлява от президента на Руската федерация. Съставът на Надзорния съвет на Движението се утвърждава и трансформира от президента на Руската федерация. Членовете на Надзорния съвет на Движението имат право да съчетава участието в Надзорния съвет на Движението с заемането на обществена служба в Руската федерация или служба на федералната държавна работа ", се споделя в законопроекта.

Участници в съветското детско придвижване могат да бъдат възпитаници над шест години, както и студенти от техникуми и колежи. Участието в придвижването ще бъде непринудено, като се регистрира равнопоставеността на всички участници. Според документа задгранични сътрудници и свързани с тях лица не могат да бъдат ментори на придвижването.

" Движението ще може да взе участие в предварителната защита на безделничеството и младежката престъпност, " се споделя в проектозакона.

Беларус е единаствената от някогашните съветскйи републики, която резервира пионерската си организация. Пионерски организации има и във Венецуела, Лаос, Виетнам, КНДР, Китай и Куба.

В Москва 2500 възпитаници стават пионери

Комунистите в Москва провеждат гала

В Съветския съюз пионерската организация е основана през 1922 година, като взимамодела на скаутското придвижване в Русия, съществувало още преди Революцията. В неа сабили одобрявани децата от 9 до 14 годишна възраст, като организацията е била подчинена на Комсомола - организация на руската юноша. Членството и в двете е било на практика наложително. Организацията се занимавас идеологическата подготтовка на децат, като същевремено провежда разнообразни надпревари, спортни и политически прояви.

В България пионерската организация се основава през месец ноември 1944 година под името Димитровска пионерска организация " Септемврийче ", като в нея се одобряваха децата в трети клас. Предназначението й е аналогично с това на руската организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР