В четвъртък археолози в Мароко представиха най-старите според тях бижута

...
В четвъртък археолози в Мароко представиха най-старите според тях бижута
Коментари Харесай

Накити на 150 000 години намериха в Мароко

В четвъртък археолози в Мароко показаха най-старите съгласно тях бижута в света - перфорирани миди, датиращи отпреди 150 000 години.

Мидите, за които се допуска, че са образували колиета и гривни, са открити в пещерата Бизмун покрай крайбрежния курорт Есауира.

Според откривателя Абделжалил Бузугар те са датирани на 142 000-150 000 години, заяви Агенция Франс Прес.
Англия съобщи антични артефакти на България (СНИМКИ)
Официалната гала по предаването на нелегално изнесените от страната ни културно-исторически полезности се състоя на 15 юли в посолст...

" Това изобретение има голямо значение за историята на човечеството ", сподели той и добави, че то допуска, че притежателят е употребявал език.

" Това са а знаците, за разлика от инструментите, могат да се предават единствено посредством езика ", добави Бузугар.

" Така че това повдига въпроса: допуска ли това изобретение съществуването на език, употребен за другарство сред тези групи или с членове на други групи? "

По време на конференция, проведена от министерството на културата, Бузугар съобщи, че сходни орнаменти са открити в Близкия изток и Африка и датират от 35 000 до 135 000 години.

" Тези хора са търсили еднакъв тип мида, макар че съществуват доста други типове ", сподели той.
Пламен Бобоков отива на съд поради антиките
Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд, заяви Българска национална телевизия. Окръжната прокуратура в Русе е завършила досъдебното произвеждане по дело за прот...

" Това демонстрира, че те са споделяли нещо. Може би даже са имали общ език ", добави той.

" Тези предмети са пътували на големи дистанции. "

Той също по този начин означи, че в Мароко се намират едни от, открити до момента: пет индивида, умряли преди към 315 000 години, които бяха открити през 2017 година

Екипът на Бузугар включва откриватели от Националния институт по археология и културно завещание (INSAP) на Мароко, както и от Университета на Аризона в Съединени американски щати и френския проучвателен институт LAMPEA.

Откритието пристигна, откакто през септември археолози в Мароко идентифицираха принадлежности за разработване на облекла, направени от кост, датиращи отпреди 120 000 години - най-старите, откривани в миналото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР