В четири секции на територията на община Смолян ще могат

...
В четири секции на територията на община Смолян ще могат
Коментари Харесай

В 4 секции ще могат да гласуват избиратели с увредено зрение и затруднено придвижване в община Смолян

В четири секции на територията на община Смолян ще могат да гласоподават на локалните избори гласоподаватели с повредено зрение или със усложнения в напредването.

Това излиза наяве от решение на Общинската изборна комисия в Смолян. От тях три са в регионалният град, е една е в близкото село Момчиловци.

Първата се намира в Обреден дом, ритуална зала, на бул. „ България “ № 10. В Основно учебно заведение „ Проф. доктор Асен Златаров “, ул. „ Тунджа “ № 18, в кв. " Райково " е втората, а третата е в кв. " Устово " – изборна секция 21 – Читалище „ Кирил Маджаров 1866 “, ул. „ Медникарска “ № 1.

В село Момчиловци, секцията се намира в Читалище „ Светлина- 1925 “.

В седмицата преди деня на изборите - от 23 до 27 октомври, а при възможен ІІ-ри тур от 30 октомври до 03 ноември, всеки работен ден от 08.30 ч. до 17.00 ч., може да се направи предварителна поръчка за прилагане на профилирания превоз в изборния ден на 29 октомври 2023 година и при възможен ІІ-ри тур на 05 ноември.

В деня на изборите при направени такива, от общината ще се обезпечи по график безвъзмезден профилиран превоз за всички гласоподаватели с повредено зрение или със усложнения в напредването от вкъщи им до изборната секция и назад.

На 14 октомври изтича и срокът за подаване на заявки от гласоподаватели с трайни увреждания,които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение и желаят да гласоподават с подвижнаизбирателна кутия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР