В чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор

...
В чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор
Коментари Харесай

Публикуваха тайните в живота на Стефан Данаилов

В чест на 80-годишнината от рождението на именития български артист Стефан Данаилов, която се навършва на 9 декември, Георги Тошев събра огромна част от спомените му в книга, която озаглави " Игра на живот “.

" Спомените са нещо самостоятелно - осъзнах го ясно, до момента в който помагах на Стефан Данаилов да напише автобиографията си " Романът на моя живот “ ( " Книгомания “, 2019). Това, което той описа за детството и любовта, за въодушевлението от триумфа и за тъгата по изгубените другарства, за болката от измените и за благодарността от срещите, е доста по-различно от това, което другите описват за него - и в този момент, когато към този момент го няма “, споделя Тошев пред " Телеграф ".

Емоции

Изданието излиза от щемпел на 6 декември и е част от идната поредност събития под наслов " Стефан Данаилов на 80: години обич “. Подготовката на книгата е със съдействието на Българска национална филмотека и Държавна организация " Архиви “.  Тошев добавя: " Всеки е свободен да споделя мемоари, даже в случай че с тях ще нарани някого. От гибелта на Ламбо минаха няколко години. Би трябвало да мога да приказвам за него без страсти, само че от време на време не съумявам. Човек е основан, с цел да се вълнува, по този начин ми споделяше той. Оказа се прав “.

Предизвикателство

Малко преди Мастера, както го назоваха учениците му, да почине, той завещава архива си на Георги Тошев, което прави тази книга още по- специфична. " Малко преди да си тръгне, ми завеща архива си. Какво е да разполагаш с доказателствата за един непознат живот? Бреме? Отговорност? Дълг? Животът е като игра. Всяка възраст е предизвикателство. Успехът на млади години е привилегия за определени, старостта е самотност за всички. Стефан Данаилов умееше да дава смисъл на другите. Често повтаряше, че животът е като игра на карти: даже и да не държиш козове, значимото е да изиграеш вярно твоите. Тази книга е надалеч от общоприетата биография. Тя не наблюдава хронологически обстоятелствата от живота на един незабравим артист и човек, който имах щастието да познавам. Прослушвайки записите от нашите диалози, открих три думи, които Ламбо повтаряше постоянно - обич, живот, игра “, безапелационен е създателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР