В чест на 75-ата годишнина на външното разузнаване на страната,

...
В чест на 75-ата годишнина на външното разузнаване на страната,
Коментари Харесай

Който дешифрира тази монета ще може да стане разузнавач

В чест на 75-ата годишнина на външното разузнаване на страната, Австралийската дирекция (ASD) издаде възпоменателна монета с шифри с друга трудност. Който дешифрира всичко от момената ще може да си откри работа в ASD.

Главният изпълнителен шеф на ASD Рейчъл Ноубъл сподели, че монетата отбелязва работата на членовете на организацията и еволюцията на разбиването на кодове.

`Който

„ Още през Втората международна война нашите хора, военни и цивилни... използваха молив и хартия, с цел да дешифрират японските военни кодове, след което ги прекодираха и ги изпращаха на съдружниците, тъй че да знаят къде е японската войска “ споделя още Рейчъл Нобъл, шеф на разследващата работа.

Монетата служи на по-важна цел от това просто да бъде занимателен пъзел за разтрошаване и Ноубъл дава обещание, че тези, които разбият кодовете, могат да си намерят незабавно работа в ASD.

„ Мислехме, че това е в действителност занимателен метод да накараме хората да разбият кодовете, с вярата, че в случай че преминат през всичките четири равнища на шифроване на монетата, може да аплайват за работа при нас “, сподели Нобъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР