В червенобрежкото село Горник и още няколко съседни села е

...
В червенобрежкото село Горник и още няколко съседни села е
Коментари Харесай

Втори месец опасен мост блокира пътя на няколко села

В червенобрежкото село Горник и още няколко прилежащи села е в действие отчасти бедствено състояние поради затварянето на рисков мост. Деца и възрастни хора са принудени да изминават 90 км по обходен маршрут, с цел да стигнат до Червен бряг, който другояче е на не повече от 2 км.

Хората недоволстват, че макар отпуснатите пари за ремонт, към момента няма изясненост по кое време той ще завърши. Местните описват, че нямат достъп до аптеки. Призовават метната власт да предприеме ограничения и да се оправи по-бързо с казуса.

Йорданка Иванова от Сухаче съобщи, че жена е умряла поради затварянето на моста. Жената падна на пътя, колата за спешна помощ от Червен бряг отхвърли да пристигна, тъй като обходният път за 200 000 лв. е "много добър " и е "валиран ". Викнаха кола за спешна помощ от Кнежа, която закъсня и дамата умря в колата за спешна помощ - дали поради закъснението на колата за спешна помощ или просто ѝ е пристигнало времето, не можем да гадаем, само че това нещо не може да продължава по този начин, сподели Иванова.

От общината обясниха, че мостът би трябвало да се ремонтира за цената от 1,2 млн. лева Междуведомствената комисия е отпуснала сума, която обаче не покрива напълно това.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР