В Черна гора тази неделя се провеждат парламентарни избори, пети

...
В Черна гора тази неделя се провеждат парламентарни избори, пети
Коментари Харесай

Черна гора избира нов парламент

В Черна гора тази неделя се организират парламентарни избори, пети по ред след възобновяването на черногорската държавност през 2006 година, заяви сръбската телевизия РТС. В изборите вземат участие 11 листи, а право на глас имат към 540 000 гласоподаватели.

Изборите се организират в миг, когато прозападното черногорско държавно управление е под напън поради пандемията, и на фона на напрежение в връзките със Сърбия и Сръбската православна черква поради закон за религиозната благосъстоятелност.

Социологическите изследвания сочат, че ръководещата Демократична партия на социалистите /ДПС/ на Мило Джуканович ще завоюва най-вече гласове, само че не задоволително, с цел да ръководи независимо.

По време на тридесетте години на власт Движение за права и свободи поведе Черна гора към самостоятелност от доста по-голямата Сърбия и вкара страната в НАТО.

Опозицията към Демократичен фронт е ръководена от университетския професор Здравко Кривокапич. Партията поддържа близки връзки със Сърбия и Русия и споделя, че тези връзки би трябвало да са по-силни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР